Veelgestelde vragen

De meest gestelde vragen op een rij

Staat uw vraag er niet bij neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op via

info@boxs-it.nl of 0493-381718

Zijn mijn spullen verzekerd?

Indien u meldt aan uw verzekeringsmaatschappij dan wel verzekeringstussenpersoon dat een deel van uw inboedel extern opgeslagen is, dan valt dit onder uw inboedelverzekering. Er wordt dan een aantekening gemaakt door uw verzekeringsmaatschappij op de polis en u bent verder verzekerd.

Hoe groot zijn de boxen?

Bij ons kunt u al een box huren van een m3 ( 1 m bij 1m bij 1m. De grootste boxen zijn 35 m3. Daartussenin zitten nog 15 verschillende afmetingen, dus er is er altijd een die aan uw behoefte voldoet.

Hoe wordt mijn box afgesloten?

U ontvangt een eigen slot voor uw box en een eigen toegangscode voor het pand. U heeft alleen toegang tot uw eigen ruimte, ook als u uw sleutel kwijt raakt kunnen wij niet in uw box en moet het slot uitgeboord worden. Hier zijn kosten aan verbonden.

Hoe weet ik hoeveel ruimte ik nodig heb?

Met onze ruimte calculator kunt u bij benadering uitrekenen hoeveel ruimte u nodig heeft.

Kan ik verhuizen naar een andere box als ik meer of minder ruimte nodig heb?

Dat is geen probleem. Daarom adviseren wij ook altijd om niet te beginnen met een te grote box. Verhuizen naar een grotere opslagruimte kan altijd nog.

Wanneer krijg ik de borg terug?

U betaalt 1 maand borg. Terugbetaling van borg wordt binnen 2 weken na beëindiging contract gedaan op de bankrekening waar u de huur van heeft betaald.

Hoe moet ik betalen?

De eerste maand huur borg en slot betaald u bij ons op de vestiging, daarna  ontvangt u maandelijks een factuur per e-mail. U betaalt per automatische incasso.

Wat gebeurt er als ik vrijblijvend een box reserveer?

Dan kunt u langskomen om een box uit zoeken. Indien gewenst adviseren wij u over de grootte van de ruimte. Mocht u de box willen huren, dan wordt er een huurcontract samengesteld en samen met u doorgenomen. De reservering verplicht u tot niets.

Wat is de minimale huurperiode?

Wij hanteren een minimale huurtermijn van een maand, aan de lengte van de huur is geen max. verbonden. Dit kan 1 maand zijn, 1 jaar of nog langer.

Wat is de opzegtermijn?

U dient 2 weken voor begin van de nieuwe huurperiode op te zeggen De ontvangstdatum van opzegging is bepalend. U kunt de huur van uw box opzeggen bij voorkeur middels e-mail maar mag ook schriftelijk aan het adres van de Boxs-it selfstorage.

Wat is de temperatuur van de opslagboxen?

In onze boxen heerst  een minimale temperatuur van  10-12 graden. De boxen zijn droog, dus uw spullen lopen weinig risico.

Wat mag ik opslaan in de boxen?

Bijna alles, o.a. inboedel, seizoensgebonden artikelen, motoren, goederen, archief, voorraad of winterbanden. Geen gevaarlijke, ontvlambare of oplosbare (chemische) stoffen, bederfelijke levensmiddelen, levende have of illegale goederen.

Wat moet ik meenemen om een huurcontract af te sluiten?

Als particulier heeft u nodig: een geldig legitimatiebewijs (rijbewijs, paspoort of ID-kaart) en een recent bankafschrift van hetzelfde rekeningnummer dat voor de automatische incasso zal worden gebruikt. Bedragen op dit afschrift mogen doorgehaald zijn, adres moet leesbaar zijn. Als zakelijke klant heeft u daarnaast ook nodig: een recent uitreksel Kamer van Koophandel en uw BTW-nummer.

Wat zijn de openingstijden van Boxs-it Selfstorage?

U kun van maandag t/m zondag van ’s morgens 06:00 uur tot ’s avonds 23:00 uur in uw box terecht. Kantoor tijden wijken hiervan af en zijn terug te vinden op onze website.

Mag ik werken in mijn opslagruimte?

In- of overpakken mag uiteraard in uw opslagruimte. Om veiligheids- en verzekeringsredenen is het niet toegestaan om te werken in uw opslagruimte.

Zijn de boxen beveiligd en veilig?

Uw en onze eigendommen worden bewaakt middels camerasystemen. Daarnaast vindt er regelmatig controle plaats door onze medewerkers  Ook zijn alle noodzakelijke veiligheidsmaatregelen genomen, conform voorschriften van Brandweer en onze Verzekeringsmaatschappij. Deze instanties zien ook toe op naleving van deze maatregelen. Met uw persoonlijke toegangscode heeft u toegang tot het gebouw. Uw toegang wordt geregistreerd in ons toegangssysteem. Uw toegangscode en slot zijn uw eigendom.